Дупничани скачат за Германия на световното по футбол в Русия! Е. Кръстовчев стиска палци за Бразилия, Д. Белчев и Е. Спасов фенове на вратаря Нойер, кикбокс треньорът К. Чакъров: Меси ми е любимец

Еньо Кръстовчев, Евгени Спасов с баща си Борислав, Даниел Белчев и Кирил Чакъров

Зам.-кметът Крум Милев, кметът Чимев и Е. Гущеров разказват футболни вицове

За Германия основно ще викат дупничани на световното първенство по футбол, което ще бъде открито с официална церемония на 14 юни в Русия.

Еньо Кръстовчев

Първият мач е между домакините и Саудитска Арабия и ще започне в 17,30 часа българско време. Така земното кълбо до 15 юли ще се превърне във футболна топка. Футболните страсти развълнуваха и дупничани.

Евгени Спасов с баща си Борислав

Пред „Вяра” свързани с футбола и известни личности издадоха за кого ще стискат палци, а някои от тях разказаха и интересни вицове.

Борис Кръстев

Бившият вратар на „Марек” Даниел Белчев от Дупница е твърд привърженик на германския тим. „Аз още от дете съм за Германия и не съм си сменил мнението до сега. Естествено харесвам и германските вратари като Мануел Нойер и Тер Стеген. Който и да е под рамката на вратата, съм сигурен, че ще се справи по блестящ начин.

С огромен интерес ще следя срещите, но фаворитите за мен са Бразилия, Аржентина, Испания, Англия и Франция.

Кирил Чакъров

Но също така ми е интересно да видя Хърватия и Белгия, които имат много солидни отбори. И очаквам именно от тях изненадата. Ако може да се нарече изненада едно предно класиране на тези отбори, тъй като споменах за тяхните възможности”, каза Даниел Белчев. Другият любимец на дупнишките фенове Еньо Кръстовчев от Дупница ще стиска палци за Бразилия, чийто отбор бе посочен като основен фаворит за титлата. С удоволствие ще наблюдава изявите на суперзвездата на ПСЖ Неймар.

Димитър Стойков

Вратарят на „Германея” (Сапарева баня) Евгени Спасов от Дупница призна, че любимият му национален отбор е този на Италия. „Тъй като Италия няма да участва на Световното, аз ще подкрепя отбора на Германия. Любимият ми футболист, който ще наблюдавам с удоволствие, е вратарят на Германия – Мануел Нойер, който силно се надявам да играе”, заяви Евгени.

Кикбокс треньорът Кирил Чакъров от Дупница е и запален привърженик на футболната игра. Неговият залог е, че Аржентина ще бъде на върха на този Мондиал.

Даниел Белчев

„Лионел Меси ми е любимият футболист, а той е част от аржентинския отбор. Един от футболните вицове, който ще разкажа, е: „На известна врачка й звъни телефонът. Отсреща мъжки глас пита – кога ще ме пуснат!

Врачката – Гълъбине, ти ли си бре! Не Георги Петков. Ти играеш само срещу „Левски”.

Футболният треньор Борис Кръстев ще вика за победи на аржентинския национален отбор. Призна, че им е фен от малък. Футболният треньор в Чикаго в школата на „Барселона” Димитър Стойков с вълнение ще гледа изявите на испанския национален отбор. „Тази година са ми страшно симпатични и французите”, заяви дупничанинът.

Кметът инж. Методи Чимев е раздвоен

Методи Чимев

„Винаги съм харесвал два отбора – Бразилия и Англия. Голям фен съм им и се надявам да достигнат до финал. Там вече… не знам за кого ще бъда. Ще следя с огромен интерес представянето на Египет. Причината се крие в един магьосник – Мохамед Салах. Още повече че е от любимия ми клубен отбор – „Ливърпул”. На такива форуми обаче винаги излиза на сцената някой нов футболист. Аз лично се надявам да гледам интересни двубои с много голове, защото това е все пак солта и пиперът на Цар Футбол.

Съвсем наскоро чух един виц, който много ми хареса заради грешките на съдиите в Шампионската лига.

Влиза запалянко във фенмагазина на „Реал” (Мадрид). “Искам да си купя екип”, обръща се към продавачката. Тя му отговаря: “На футболист или на съдия”, сподели инж. Чимев

Зам.-кметът Милев издигна Салах над Меси и Роналдо

Крум Милев

„Аз съм привърженик на Германия и ще стискам палци за тях. Допада ми много играта на Тони Кроос от бундестима, който не блести особено на терена, защото е страхотен черноработник. Няма как да не отбележа, че ще стискам палци и за египетския принц Мохамед Салах, който май в последната година засенчи дори звездите Роналдо и Меси. Преди време един голям български футболист, с когото сме приятели и обича да се шегува и със себе си, ми разказа един виц за себе си, за който твърди, че е истина. Все пак няма да казвам името му, че не е коректно. Треньорът го попитал: “Ти извади ли си нотариален акт за левия крак”. Нашето момче се зачудило и го попитало: “Ама защо бе, тренер”. Треньорът му отговорил: “Нали ти е недвижим имот”, разказа Крум Милев.

ОбС шефът Емил Гущеров играе на три фронта

Емил Гущеров

„Харесвам много играта на Испания и Аржентина и няма да изпусна със сигурност техен мач. Но ще викам за малката Исландия. Много симпатичен отбор, който играе с много сърце и душа. Освен това в състава си исландците имат и футболист, който играе в българското първенство – Холмар Ейолфсон. От играчите без аналог е Лео Меси, който е истинско удоволствие да бъде наблюдаван. Вълшебник с футболна топка. Вицът, който ще разкажа, е:

Треньорът влиза преди мача в съблекалнята и с бодър глас обявява:
– И така, момчета, надявам се за рождения ми ден днес да ме зарадвате с победа.
– Късно е, тренер, вече ти купихме вратовръзка”, каза ОбС шефът Емил Гущеров.

Футболни вицове

– Як мач! Положението беше много напечено! А бирата свърши! И докато отида за биричка, на нашите им вкараха гол.

Извод:

– Вратарят не трябва да ходи за бира!

***

Из откровенията на мъж:

– Седя и гледам мач… Нашите вкарват гол, но не мога да изкрещя от радост, защото детето спи… Не мога и да пия, след час съм на работа… Излязох на терасата и тихо взех да развявам знамето…

***

Докторе, всяка вечер сънувам котки, играещи футбол.

– Ето ти рецепта – започни от днес да вземаш по една таблетка преди лягане и ще спиш спокойно.

– А… може ли от утре да започна?

– Защо от утре?

– Тази вечер е финалът…