Дупничанката Борислава Динева оглави Ротаракт България

Борислава Динева с представители на Ротаракт

Борислава Динева от Дупница оглави Ротаракт България. Младата и чаровна дама е новият Дистриктен Ротаракт Представител на България за 2021-2022 година. „Аз съм паст-президент на Ротаракт клуб-Дупница и преди две години бях вдъхновена от ротаракторите в страната ни да се кандидатирам за Дистриктен Ротаракт Представител (ДРП) за 2021-2022 година. Тази позиция е еквивалент на президентската позиция в клуба, само че е на ниво държава (дистрикт). Позицията на ДРП е най-високото достижение в ръководния екип на Ротаракт България.

Борислава Динева

Процедурата за кандидатстване включваше няколко стъпки, с които трябваше да представя себе си и визията ми за развитието на всички Ротаракт клубове в България. В този момент разчитах на безусловната подкрепа на Ротари и Ротаракт клуб-Дупница. Изборите бяха проведени онлайн през март 2020 година, като всички Ротаракт клубове в страната имат право на един глас. Бях избрана с почти пълно мнозинство. От момента на избора ми до днес бях в подготвителен период, в който бе застъпено основно моето обучение за бъдещите ми отговорности. На 26 юни 2021 година се състоя официалната церемония за ротация на ръководните екипи и от 1 юли 2021 години встъпвам в новата си длъжност – Дистриктен Ротаракт Представител на България за 2021-2022. Екипът, с който ще работя през следващите 12 месеца, включва ротарактори както от клуба в Дупница, така и от други градове в страната”, каза Борислава Динева.

Младата ротарианка учи медицина в София, основното си образование е завършила е СЕУ „Св. Паисий Хилендарски”, а средното – в ПГ „Христо Ботев” в Дупница.

Юлияна КОЛЧАКОВА