Дупничанка с въпрос за почистването на река Джерман в града

Цветанка Николова

От общината гарантират, че дейностите ще се извършат съобразно всички изисквания

Жителката на дупнишкия квартал „Байкал“ Цветанка Николова потърси „Вяра“, за да изрази притесненията си относно почистването на коритото на река Джерман. Дейностите вече са започнали, но жената се притеснява, че няма да бъдат довършени.
„В продължение на два дни през миналата седмица имаше работници, които рязаха дървета и храстите, намиращи се в коритото.

Отрязаната растителност все още не е почистена.

Това е хубаво, защото растителността беше толкова голяма, че едвам се виждаше водата. Притеснявам се обаче работата да не свърши дотук. Вече няколко дни никой не почиства, а и има още доста за рязане. Не ми се мисли какво може да стане при един по-силен дъжд, който може да доведе до наводнение. Реката ще притече, a каналите, където водата трябва да се стича, са запушени.

Коритото на река Джерман в дупнишкия квартал „Байкал“ се нуждаe от още почистване.

Виждате какво се случи преди няколко седмици в Германия. Дано никога няма подобни бедствия и при нас. Но все пак, каквото зависи от хората, трябва да бъде направено. Затова апелирам започнатата работа да бъде доведена до край“, разказа Цветанка Николова от квартал „Байкал“.
От пресцентъра на община Дупница заявиха, че почистването на коритото продължава през следващите дни и започнатите дейности ще бъдат завършени съобразно всички изисквания.

Димитър ИКОНОМОВ