Дупничанките от „Ейнджълс” завършиха осми на Купата на Европейските шампиони по софтбол

  •  „Атлетико” (Сан Себастиан) от Испания стана шампион, след като победи на финала „Микс” (Великобритания) с 10:0

    Дупнишкият „Ейнджълс” завърши на осмо място в турнира за Купата на Европейските шампиони по софтбол, група „Б”, който се проведе през изминалата седмица в града и бе открит от кмета инж. Методи Чимев. Двубоите бяха много оспорвани и предложиха на публиката по трибуните на спортен комплекс „Левски” в жк „Бистрица” много интересни моменти.


  • Другият български отбор в надпреварата бе столичният „Академик”, който завърши на 5-о място в крайното подреждане. В престижния турнир участие взеха отборите на „Принс” (Загреб) от Хърватия, „Хорсхолм” от Дания, „Микс” от Великобритания, „Атлетико” (Сан Себастиан) от Испания, „Гепарди Зори” от Унгария, „Скьовде Сейнтс” от Швеция и „Байт Шемс” от Израел.
    Шампиони станаха момичетата от „Атлетико” (Сан Себастиан). На финала испанките разбиха с 10:0 представителките на Великобритания от клуб „Микс”. По този начин първенецът си извоюва промоция в елитната група „Премиър лийг”.

  • В малкия финал датчанките от „Хорсхолм” се наложиха със 7:1 над „Скьовде Сейнтс” (Швеция) и така спечели бронзовите медали.