Дупнишките съдии осигуриха пуфове за детския център за рехабилитация

Служителите от Районния съд в Дупница зарадваха малчуганите и персонала в Центъра за социална рехабилитация и интеграция за деца в Дупница. Със средства, дарени за Коледа, са закупени барбарони/пуфове за терапевтични дейности. Пухкавите фотьойли ще помагат на децата в опознаването на цветовете, формите, цифрите, буквите и да трупат сензорен опит.

„От съда се свързаха с нас в дните за Рождество Христово, разбирайки за поредната наша благотворителна акция – „Благотворителен Коледен базар“ за закупуване на барбарони/пуфове, необходими за терапевтичните дейности при работата ни с децата. Ставайки съпричастни на нашата инициатива, след благотворителна кампания, в съда са събрани средства, с които бяха закупени 4 броя детски тактилни барбарони. Стимулирайки сетивните рецептори, сензорно-моторните умения, фината моторика, те ще помогнат на децата в процеса на игра, по забавен начин да опознават цветовете, формите, цифрите, буквите и да трупат сензорен опит”, съобщи за в. „Вяра” директорът на центъра Евелина Карабельова.

От екипа на центъра изказват най-сърдечни благодарности към съдиите и служителите и председателя на Районен съд – Дупница, съдия Иван Димитров, за протегнатата ръка и проявената грижа към децата, ползващи услугите на центъра.

„Нашата голяма благодарност е и към всички благодетели, отворили сърцата си и закупили ръчно направени сувенири от благотворителния Коледен базар, който ЦСРИД организира за поредна година. Събраната сума от 197 лв. ще се използва за закупуване на материали, необходими за изработване на изделия за следващия базар”, каза още директорката.

Юлияна КОЛЧАКОВА