Дупнишки предпримачи искат съдействие от ОбС, за да развиват бизнес – Стойчо Владимиров ще строи крайпътен обект в Сапарева баня

Аксения Кацова чака право на прокарване на водопроводно отклонение за минерална вода

 

Предприемачи от Дупница искат съдействие от Общинския съвет (ОбС) – Сапарева баня, за да развиват дейност в планинското градче. Бизнесменът и бивш общински съветник в Дупница Стойчо Владимиров ще строи хотелски комплекс в курорта. Аксения Кацова – собственик и управител на „АС ДИ АЛ” ЕООД (която е свързвана като роднина с Вергил Кацов -също бивш общински съветник в Дупница, собственик на автокъщи за продажбата на коли втора употреба, който работи и в сферата на хотелиерството) иска учредяване право на прокарване на водопроводно отклонение за минерална вода.

Основната дейност на Владимиров е търговия с бира и безалкохолни напитки и ресторантьорство. За да реализира намеренията си, бизнесменът (чрез „Слави“ ООД) иска да промени статута на два селскостопански имота. Кметът на планинската община Калин Гелев е внесъл предложение в Общинския съвет за одобряване на задание и разрешаване изготвянето на проект за Подробен устройствен план /ПУП/ – План за застрояване /ПЗ/ по Закона за устройство на територията за промяна предназначението на земеделска  земя за неземеделски нужди в обхвата неурегулирани поземлени имоти в местността Блатски път. С процедурата ще се установи смесена обществено-облужваща зона, с цел изграждане на обект за обществено обслужване и търговия и за обществено обслужване – крайпътен обект.

„АС ДИ АЛ” ЕООД има разрешително за водовземане от  минерална вода от 31.08.2021 г. и проект за присъединяване на отклонението.