Дупнишки състезатели с пет медала от Балканско първенство по тенис на маса

С общо 5 медала се завърнаха състезателите на СКТМ “Марек-Дигеста” (Дупница), които представляваха България на 29-тото Балканско първенство по тенис на маса за юноши и девойки до 15 години, което се проведе от 22 до 26 Юни в Албена. Участие в надпреварата взеха представители от 11 държави.

Стефан Димитров и Йоан Величков, заедно със съотборника си в Националния отбор Мирослав Шмидт, успяха да завоюват Бронзовия медал в Отборното първенство. В предварителната си група записаха победи над отборите на Гърция, Косово и Молдова. На 1/4 победиха категорично тима на Босна и Херцеговина, но загубиха драматичен полуфинал от Сърбия.

В битка за Бронза, Българските лъвчета отново записаха победа срещу Гърция. Шампион стана тимът на Румъния,който е непобедим през последните години. В индивидуалното първенство и двамата състезатели на “МАРЕК” преминаха успешно груповата фаза и първите два кръга в основната схема. На 1/4 финал Стефан Димитров поднесе изненадата на турнира, като успя да отстрани поставеният под номер 2 в основната схема Румънец Rares Cuesdean с 4:2 гейма. На полуфиналите Йоан загуби от Luca Oprea (Румъния),а Стефан от Robert Podar също от Румъния. Така двамата останаха с бронзовите медали.

Йоан успя да завоюва още един бронзов медал в надпреварата смесени двойки, заедно с партньорката си Сиделя Мутлу (Ардино). България завърши надпреварата с общо 10 медала. След по-малко от две седмици, предстои Европейското първенство по тенис на маса в Сърбия, като дупнишките състезатели, отново ще бъдат част от Националния отбор и ще представят България!