Дъждът причини две катастрофи в Кресненското дефиле, кола се обърна по таван

Две катастрофи само за няколко часа станаха в неделния ден в района на Кресненското дефиле. Основни причини за инцидента са лошото време и несъобразената скорост. Следобед в неделя около 15 ч. се удариха две леки коли. Инцидентът е станал в участъка при разклона за село Ощава и колите се пропускаха само в едната пътна лента. Пострадал е един от водачите на сблъскалите се две коли.
Сутринта в Кресненското дефиле, близо до този участък, имаше и друг инцидент – кола се обърна по таван. Водачът е изгубил контрол над превозното средство, след което колата се качва по мантинелата и пада от пътя. В автомобила са пътували мъж и жена от Габровско. По чудо шофьорът и спътничката му не са пострадали.
От Областното пътно управление съобщават, че пътищата са мокри и хлъзгави. Водачите трябва да се движат с повишено внимание и съобразена скорост.

 

Припомняме, преди дни автомобил катастрофира на АМ “Струма” край Кочериново. По първоначална информация водачът не е пострадал. Пътният инцидент е станал в платното за Дупница при 85-и километър и на 100 м преди входа на тунел „Кочериново“.
Водачът на мокра пътна настилка губи контрол над автомобила, той излиза вдясно от пътя, преобръщайки се по таван в канавката.
Местопроизшествието е обслужено от патрул на Пътна полиция, репатриращ автомобил на Пътна помощ изтегли колата от канавката.
Снимки: БГнес