Дъжд от голове на мача между “Спортист”-ите в Падеш

Общо девет гола видяха зрителите на стадиона в Падеш на мача между местния „Спортист 1959” и „Спортист” (Струма) на отлично подготвения терен от домакините.

Първи откриха резултата домакините чрез Велизар Христов в 4-тата минута. Последва натиск от страна на домакините, завършил с нарушение в наказателното поле на гостите, където Кристиян Крушов бе спънат. Втория гол отбеляза Вили Христов от дузпа 2:0. В следващата атака отборът на Струма върна гола след красив удар на Кристиян Кирилов от дистанция за 2:1. Последваха трудни минути за треньорския щаб на Падеш и много работа за медицинското лице на мача Германов. За 2 минути  контузии получиха двамата защитници на Падеш – Бойко Андонов и влезлият на негово място Слави Топузов (играл 1 мин.), който бе заменен от Петър Соколов. В този момент гостите се възползваха от суматохата и изравниха резултата чрез Кристиян Кирилов. В самия край на полувремето младият Мартин Байов отново даде преднина, изскачайки сам срещу вратаря на Струма и хладнокръвно отбеляза за 3:2.

Второто полувреме отборите разменяха атаки в двете посоки с чисти положения и много пропуски. Гостите стигнаха до ново изравняване след отлична комбинация, започната от Симеон Димитров и гол на Благой Байраков. Въпреки коректния мач при едно разбъркване в наказателното поле трети играч от Падеш получи контузия. Вратарят Ники Вакашински получи удар в главата. След намеса на лекаря и съмнение за комоцио той бе принудително заменен от резервата Асен Николов (20 г.), който направи успешен дебют.

Дойдоха “минутите” на голмайстора Асен Зикатанов, който след контраатака вкара дежурния си гол за 4:3. Последваха атаки от играчите на Струма и след грешка в защитата на домакините Илия Каталски от гостите отблизо изравни отново резултата.

До края на мача футболистите и на двата отбора се стремяха към победата. Петнайсетина минути преди края късметът се усмихна на „Спортист 1959”, гол на Мартин Байов се оказа победен – 5:4. До края последва силен финален щурм на гостите, който не даде резултат.

Отборите на „Спортист 1959” и „Спортист” (Струма) направиха истинско шоу с много футболни достойнства, уважение помежду си и емоции за публиката.

Ташко СУЛЬОТОВ