Дъщерята на нотариус Евтим Китов – Симона: С родители кръвна група А в Лефтеровата болница в Дупница ме изкараха AB, реших, че са ме сменили в родилното

Повторих изследването, оказах се А+, предстоеше ми операция, грешката ме излагаше на смъртна опасност

 

28-01-01-%d1%81%d0%b8%d0%bc%d0%be%d0%bd%d0%b0-%d0%ba%d0%b8%d1%82%d0%be%d0%b2%d0%b0-copy
Симона Китова

Грешни изследвания за определяне на кръвната група на 21-годишната Симона вкара в шок семейството нотариус Евтим и адвокат Весела Китови от Дупница. Бившите следователи, които са с кръвна група А, се видели в чудо, след като според лабораторията в частната болница в Дупница дъщеря им е АВ.

„На 26 януари се наложи да си направя изследвания в лабораторията в частната болница в Дупница, собственост на Ени Лефтеров. Предстоеше ми операция на първи февруари и трябваше да направя изследване на кръвната си група”, разказа в редакцията Симона, която завършва право в УНСС. „В лабораторията ме изкараха АB +. Това вкара в шок семейството ми, тъй като баща ми Евтим Китов е А -, а майка ми Весела е А+. Баща ми веднага разбра, че има нещо нередно в изследването, защото тази комбинация чисто биологически е невъзможна. Той ми обясни, че аз би трябвало да съм или А, или да съм нулева кръвна група, но не и АB. Започнах да се чудя какво е това чудо. 24 часа не спахме, бяхме в големи мъки. Изправени бяхме пред много въпроси, стигнахме дотам да си мисля, че са ме сменили в родилното. Много се притеснихме. Допускахме, че може да има грешка в лабораторията. Какво ли не ни мина през главите. Още на следващия ден с баща ми отидохме в друга лаборатория в Дупница, където си направихме изследвания и двамата. Оттам резултатите доказаха, че баща ми А-, а мен ме изкараха А+, като на мама.

28-01-81_n-copy

За по-сигурно отидохме в друга лаборатория, отново в София. Там отново изкараха, че съм А+.

За мен изследванията са важни, защото ми предстоеше операция на сливиците с обща анестезия. Изтръпвам, като си помисля, че можеше да се наложи кръвопреливане, а аз съм с объркана кръвна група. Какво щеше да се случи, ако ми прелеят кръв от друга кръвна група, а не моята? Това значи смърт.

Затова искам да предупредя всички дупничани и всички, които си правят изследвания в Лефтеровата болница. Не го правете. Изследванията са фалшиви.

След случая разговарях с мои приятели, които се оказа, че са преживели същото – сгрешени изследвания.

Операцията ми мина благополучно. Имах направление за самата интервенция, платих си за екип и за самата операция, тъй като е с лазер”, каза Симона.

От болницата категорично отказаха коментар по темата.

 

28-01-01-copy 28-01-01-31_n-copy 28-01-01-5_n-copy

 

 

 

28-01-01-eni-lefterov
Ени Лефтеров