Дядо Коледа паркира ретро автомобил от 1928 г. в центъра на Перник

Грейна коледната елха на Перник. Светлините запали кметът на общината Станислав Владимиров. „Декември е месецът, който всички чакаме с голямо нетърпение. Това е месецът на семейството, уюта и красивите емоции“, каза Владимиров пред стотиците перничани, дошли на площад „Кракра“.

Той добави, че в края на всяка година се прави равносметка за това какво сме постигнали. „И тази година беше тежка, преминахме през много трудности, но пак показахме на цяла България, че сме като едно голямо семейство и можем да преодоляваме най-големите трудности. Благодаря на всички вас, че можем да бъдем обединени“, заяви още градоначалникът. Той заяви, че всички заедно ще направят така, че Перник да бъде най-добрият и най-уютният град за живеене в България.

Очакван от всички на площада, дядо Коледа прояви изобретателност и поради липсата на сняг дойде пред елхата с ретро автомобил, произведен през 1928 г.,  придружаван от Снежанка, джуджетата си и две огромни бели мечки. Автомобилът бе предвождан от духовият оркестър при Двореца на културата с диригент Трифон Трифонов. Около елхата е подреден Коледният базар, предлагащ кулинарни и сладкарски изкушения за всички възрасти и вкусове.