Д-р Александър Паризов: Искаме един ден Бистрица да бъде редом до курорти като Сапарева баня, Велинград и Добринище (ВИДЕО)

Това, което сме заложили като ангажименти, е реално изпълнимо, финансово обезпечено и с ясни приоритети“, категоричен е водачът на ГЕРБ Христо Терзийски

Възможностите за развитие на туризма и перспективите в малките планински райони обсъдиха на работна среща водачът на листата на ГЕРБ – СДС Христо Терзийски, кандидатът за народен представител д-р Александър Паризов, кметът на село Бистрица Кирил Огненски, както и ръководството на община Дупница в лицето на кмета инж. Методи Чимев и зам.-кмета Крум Милев. По време на работната среща водачът на листата и министър на вътрешните работи Христо Терзийски заяви, че за постигнатите добри резултати в село Бистрица и региона, се базират на добрия диалог и съвместната работа между местната и централната власт. Управленската програма на ГЕРБ за следващите 4 години предвижда да продължим реформите в секторите здравеопазване, образование, публични услуги и подобряване на инфраструктурата. „Това, което обещаваме и сме заложили като ангажименти, е реално изпълнимо, финансово обезпечено и с ясни приоритети“, категоричен бе Терзийски. „Мога да ви гарантирам, че личностите, които са в нашата кандидат-депутатска листа, ще работят за интереса на областта и нейните жители, защото самите те са местни – родени са, живеят и работят в региона ни, създали са семейства и отглеждат децата си тук.“

„Предстоят проучвания, свързани с находището на термални води и ние усърдно работим за реализиране на този мащабен проект в Бистрица. По този начин ще имаме уникалния шанс да развиваме друг вид здравеопазване, да привлечем огромни средства за реализиране на балнео и СПА туризъм и голям приток на български и чуждестранни посетители. Това е проект, който би променил видимо инвестиционния климат в Бистрица, Дупница и региона. Желанието на всички ни е един ден планинското ни село да бъде редом до курорти като Сапарева баня, Велинград и Добринище”, оповести намеренията на ГЕРБ д-р Паризов.

Кметът на село Бистрица Кирил Огненски подчерта, че винаги е намирал подкрепа в лицето на общинското ръководство. „Освен мащабния проект, свързан с находището на минерална вода, в края на изминалата година в селото започна частична подмяна на водопровода. Подобна инвестиция не е правена през последните 50 години. Успяхме да сформираме още една група в детската градина. Изграждаме екопътека, като идеята е да я надградим и да обхване протежението от дясната страна на река Бистрица. Това са примери, че нещата се случват и всички ще продължим да работим заедно в тази посока и занапред”, заяви кметът Кирил Огненски. Той сподели още, че през последните месеци инвестиционният интерес към селото е нараснал. Одобрени са проекти за изграждане на вилни селища от страна на частни инвеститори, като по този начин ще се реши проблемът с осигуряване на достатъчна леглова база, която да поеме нуждите на увеличения туристически поток в района. „На една предишна такава среща поехме ангажимент да бъде подменен водопроводът в село Бистрица. Това вече е изпълнено. Знаете, не съм от хората, които поемат ангажименти, които не могат да изпълнят. Нали помните, че детската градина „щяхме да я затваряме“, според „доброжелатели“? Плановете ни бяха други и те се реализираха, а именно – направихме основен ремонт на детската градина и дори я увеличихме с още две групи. Когато има желание да се свърши работа и има добра координация между местна и централна власт – нещата вървят и се случват“, заяви кметът на Дупница инж. Методи Чимев. Той обясни още, че в момента процедурата за минералната вода е в заключителната си фаза, а предстои и изграждане на атрактивна площадка в местността Софарджик, която да бъде с прозрачен под и панорамна гледка. „Бъдещето на Бистрица е в туризма, затова и нашите усилия са насочени в тази посока“, посочи Чимев.

Купуването и продаването на гласове са престъпление!