Д-р Александър Попов оглави Спешния център в Петрич, досегашният началник д-р Вангелов: Защо комисията премълча мотивите, заради които загубих поста

28-02-01
Д-р Петър Илиев

Младокът лекар в Спешния център на Петрич д-р Александър Попов оглави Спешния център в южната община. Назначението му на ръководния пост идва след конкурс, състоял се преди дни. Той заема мястото на завеждащия Спешния център до момента д-р Андон Вангелов. Както вече писахме по темата, дни преди конкурса д-р Андон Вангелов коментира, че той ще бъде спечелен от д-р Александър Попов, който работи като лекар в Спешния център на южната община отскоро. Пред свои познати той споделил, че конкурсът щял да бъде в полза на неговия опонент. „Съставът на конкурсната комисия трябва да бъде преценен много добре, защото изпитващите трябва да бъдат или на равнището, или над равнището на изпитвания, а не хора от администрацията. За това тази процедура трябва да гарантира прозрачност”, каза тогава д-р Андон Вангелов. Той е начело на поста управител на Спешен център-Петрич от една година и половина. Завършил специалност „Клинична ординатура” в УМБАЛСМ „Пирогов“ и като военен лекар е специализирал във Военномедицинската академия. Владее четири езика.

Часове след като разбра, че е аут от шефското място, д-р Вангелов лаконично коментирал пред колегите си случилото се така: “Стана това, което очаквах. Смятам, че няма какво повече да коментирам. Дори нямаха доблестта да ми кажат с какви мотиви съм класиран на второ място. Получих писмо, с което ме уведомиха, че на първо място е класиран д-р Ал. Попов, а аз на второ място. В него не са описани мотивите на комисията, защо е така?”, заключи д-р А Вангелов.