Д-р Васил Попов напусна ОбС-Сандански, шокира кмета К. Котев на концерт на „Пирин фолк”

Васил Попов в компанията на Андон Котев - с оранжевото яке, баща на кмета.

Председателят Г. Георгиев: Беше оставил молбата за напускане в кабинета ми, не зная кой ще влезе на негово място

 

Доктор Васил Попов напусна Общинския съвет в Сандански. Той отказа да съобщи какви са мотивите за крайното решение. През 2015 г. Попов влезе като съветник от гражданската квота на листата на ГЕРБ, той беше на челна позиция веднага след кмета Кирил Котев.

Кирил Котев

Васил Попов е един от най-доверените хора на кметското семейство. Попов е неизменен другар при екскурзии на бащата на Кирил Котев – Андон.

„Много ми е напрегнато и не ми се приказва”, каза за „Вяра” Попов.

Решението му е шокиращо за цялата община. „Има подадено заявление, но няма мотиви. Аз научих от администрацията, бях на концертите на фестивала „Пирин фолк”. Заявлението за отказ от правомощията на общински съветник на Попов е постъпило в петък в администрацията на община Сандански. Решението обаче се взема от Общинския съвет, предполагам, че колегите ще уважат искането на Попов. Окончателното решение се взема от ОИК и накрая ЦИК прекратява предсрочно мандата. Нямам представа кой е следващият в листата, който ще заеме мястото му в местния парламент, тъй като там се брои преференциалният вот”, каза кметът Кирил Котев.

Георги Георгиев

Председателят на Общинския съвет Георги Георгиев също беше изненадан. „Нито ми се е обадил по телефона, нито ми е споделил за някакво недоволство. Оставил е молбата си в кабинета ми, когато не съм бил там. На нея пише, че иска да бъде освободен на първата сесия за новия сезон, която ще се проведе през септември. Нямам представа кой е следващият в листата. Васил Попов е готин, точен, принципен, но не зная защо напуска. Спомням си, че искаше подкрепата на общинските съветници и кмета, за да направи църква зад Австрийския хотел на хълма. Ние като съветници го подкрепяме, даже кметът съдейства, за да се срещне с владиката. Спомням си, че по план църквата щеше да се казва „Св. Николай Чудотворец”, но трябва да се построи по каноните. Май там има някакви спънки”, коментира ОбС шефът Георги Георгиев.

Д-р Васил Попов е известен хирург, той участва активно в политическия живот на Сандански от доста години. Попов е върл опозиционер на бившия кмет Андон Тотев и радетел за това всички негови сделки и обществени поръчки да бъдат ревизирани.

„Цялото му разочарование идва от тук. Всичко, което притесняваше санданчани в работата на Андон Тотев и екипа му, сякаш не беше разнищено до края. Това беше основният акцент в предизборната кампания на ГЕРБ в Сандански, но нищо не се случи в тази посока”, коментират санданчани.

На една от последните сесии Попов изнесе скандални факти за кражба на спортни съоръжения от времето на Андон Тотев, но и този сигнал остана без последствия.