Д-р Кирилов откри първото заседание на 47-ото НС

Депутатите положиха клетва

Най-възрастният народен представител в 47-ото Народно събрание д-р Силви Кирилов откри по традиция първото пленарно заседание. Депутатът от партия „Има такъв народ“ държа реч пред колегите си. Преди това регистрацията показа, че 228 депутати са в пленарна зала и има нужния кворум.

“Свидетели сме на необикновена ситуация – липса на доверие в институциите и политическата система. Обществото няма усещане за справедливост и законност. Бедността е ежедневие и засяга все повече сънародници от повече слоеве от общество. Множество съграждани са зад граница, повечето са млади хора и студенти”, бяха първите думи на доайенът на 47-ото НС.

“Дами и господа, много съм радостен и щастлив да видя толкова много млади хора в състава на 47-ото Народно събрание. Аз вярвам в младите, защото носят нов поглед, идеи, енергия, свои цели, идеали и очаквания”, посочи той.
След речта му новите депутати положиха клетва, която гласи: “Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа. Заклех се”. След това прозвучаха химните на България и на Европейския съюз.