Д-р Крум Бонев получи отличие „Лекар на 2020 г.”

Д-р Крум Бонев бе отличен за лекар на годината за Кюстендилска област. Временно изпълняващият длъжността управител на общинската болница в Дупница и завеждащ отделение в нея получи отличието „Лекар на 2020“ навръх празника на града и медиците – 19 октомври, по решение на Регионалната колегия на БЛС-Кюстендил. Наградата му връчи кметът на общината Методи Чимев.

„Д-р Бонев е човекът, който, общо взето, води, водеше и продължава да води неприятната битка с пандемията”, каза градоначалникът. На церемонията присъстваха председателят на лекарския съюз за областта д-р Красимир Панчев, директорът на РЗИ-Кюстендил д-р Златко Величков, общинският съветник и психиатър в общинската болница д-р Александър Паризов, зам.-кметът Крум Милев.

Д-р Бонев е специалист по вътрешни болести, със стаж от 36 г., бивш управител на МБАЛ „Св. Ив. Рилски”, чието ръководство пое и през м. септември, след гласуване от Общинския съвет в Дупница и освобождаването на прокуристката Мария Жайгарова. Преди това д-р Бонев беше медицинският директор на общинската болница. Бонев е и дългогодишен председател на Ловно-рибарското дружество в Дупница.

Юлияна КОЛЧАКОВА