Д-р Людмил Стоянов и колегите му от 10-а ловна дружинка отстреляха 3 диви прасета край Бобешино

Д-р Стоянов (в средата прав) и колегите му отстреляха 3 диви прасета, Валентин Милков (вдясно)
  • Крум Машов с най-точен мерник покоси две, Валентин Милков се отчете с един екземпляр

 

С добра слука се отчетоха ловците от 10-а ловна дружинка Бобешино с председател д-р Людмил Стоянов. През изминалия уикенд бившият губернатор и кмет на Кюстендил и колегите му ловуваха край Бобешино и успяха да отстрелят 3 диви прасета в местността Гергинска махала. Всяко едно от тях е близо 100 кг. С най-точен мерник за пореден път се оказа Крум Машов. На мушката на 45-годишния заклет авджия попаднаха 2 от дивите прасета, които без проблеми бяха свалени от точния мерник на бившия баскетболист. С една слука се отчете другата точна мишена в дружинката – Валентин Милков.

Крум Машов с повалените животни

10-а ловна дружинка е една от първите в Кюстендилско и в нея членуват близо 40 ловци, а д-р Стоянов, който към момента е шеф на хирургичното отделение от близо 30 години, е запазил привилегията да използва уикендите и почивките, за да ловува. До момента групата от 8 авджии от дружинката в Бобешино имат повалени 7 диви прасета все в близост до сръбската граница.

“Всеки път е различно, а и невинаги сме в пълен състав, тъй като всеки е с различна професия и не всеки уикенд е свободен. С помощта на 3-те кучета сега слуката бе добра. До момента изследванията от отстреляните диви прасета са отрицателни за африканска чума и трихинелоза”, похвалиха се ловците, които не пропускат през почивните дни да разпуснат с любимото си хоби.

Кучетата са верен приятел на ловеца.

10-а ловна дружинка Бобешино ловува в районите на селата Коприва, Жеравино, Гурбановци, Кутугерци, Црешново, Церовица и Бобешино.