Д-р Огнян Митев още 3 г. начело на МБАЛ-Благоевград

Търси се независим член в Борда на директорите

Настоящият управител на МБАЛ-Благоевград д-р Огнян Митев остава начело на лечебното заведение. Това е резултатът от проведения конкурс за избор на членове на Съвета на директорите в Многопрофилна болница за активно лечение – Благоевград, съобщиха от Министерството на здравеопазването. Конкурсът бе обявен за общо три позиции.

Д-р Митев ще продължи да управлява още 3 години. Той се е справил успешно и с трите етапа на препитването – проверка на представените документи; оценяване на концепция за развитие на  болницата и събеседване с комисията по избора.

За представител на държавата в Съвета на директорите на първо място е класирана Стойка Стоянова Таскова. Тя също е заемала поста досега и остава на него с още 3-годишен мандат. За независим член в директорския борд заявления не са постъпили. Това наложи Министерството на здравеопазването да удължи  конкурса за тази позиция. До този момент мястото се заемаше от  управителя на отделението по образна диагностика д-р Андрей Янакиев, но той е решил да не се кандидатира отново. Така конкурсът се удължава с 15 дни, считано от 24 март, се посочва още в съобщението на МЗ. Контролът по изпълнението на следващия конкурс е възложен на зам.-министър д-р Бойко Пенков.

Припомняме, д-р Огнян Митев е специалист по акушерство и гинекология и репродуктивна медицина. През 2018 г. той отново бе преизбран за управител на МБАЛ-Благоевград. Ръководи успешно лечебното заведение, като то е определено за най-добра болница в Югозападна България за 2018 година в класацията на Българската болнична асоциация и Investor media group.