Д-р Паризов: Проект за изграждане на учебно-квалификационна база ще даде нов живот на детския лагер в местността „Марков камък“ в Самораново

Даниел Александров поздрави състезатели от ФК „Сокол“

Вчера кандидатите за народни представители от Коалиция ГЕРБ-СДС д-р Александър Паризов и Даниел Александров посетиха село Самораново – едно от най-големите села на територията на община Дупница. Тук има работещо училище, великолепно читалище с богата библиотека, оттук тръгва и един от маршрутите към Рилските езера. Селото е известно и с ритуала Сурва. В най-близко бъдеще предстои реализацията на мащабен проект, който предвижда превръщането на бившия детски лагер в местността „Марков камък“ в учебно-квалификационна общинска база. Д-р Паризов, който е и настоящ общински съветник, съобщи, че в бюджета на община Дупница за тази календарна година са предвидени средства в размер на 20 000 лева за проектиране на новата база. Идеята е да бъде възстановена административната сграда и преустроена с нужните помещения – офиси за персонал, помещения за хранене, зала за семинари, кухня, като отделно бъдат изградени и къщички, тип бунгала за нощуване, и терен за свободно време и занимания.

„Изграждането на такава база в Самораново дава възможност за организация на различни събития. Селото е разположено близо до Дупница, което е безценно предимство, а ползите от създаването на такъв обучителен център ще бъдат големи и за двете населени места“, коментира д-р Паризов. Тук предстои и подмяна на водопровода, като се чака финансиране зa 1 614 213 лв.

Даниел Александров обърна специално внимание на футболния отбор на с. Самораново – „Сокол“. „Тук има млади, сърцати момчета, които могат да постигнат спортни успехи“, подчерта той и добави, че за трите управленски мандата на ГЕРБ са инвестирани на 450 милиона лева в спортна инфраструктура. Тези спортни съоръжения развиват както масовия спорт, така и спорта за високи постижения. „Новите спортни зали отговарят на условията за повеждане на международни състезания. Чрез такива събития младите спортисти могат да се срещнат с конкуренцията и опита на други държави, за видят на живо свои спортни идоли и да почувстват, че за спорта, както и за доброто образование, граници няма. В момента печелим отново върхове, които десетилетия бяха загубени за българския спорт. Това ме изпълва с гордост, защото знам, че е съчетание от личните усилия на спортисти и треньори“, заяви Александров.

Купуването и продаването на гласове са престъпления.