Д-р Румен Кондев временно поема управлението на онкоболницата в Благоевград

Д-р Румен Кондев
  • Общинският съвет преизбра инж. Венцислав Атанасов за началник на „Благоевград инвест 2016“

 

Д-р Румен Кондев е избран от Общинския съвет в Благоевград за временно изпълняващ длъжността управител на Специализираната болница за активно лечение по онкология „Свети Мина“. Това стана по време на извънредно заседание на Общинския съвет.

Д-р Кондев е бил директор на РЗОК – Благоевград и в момента е завеждащ отделение в болницата. Гласуването на нов управител стана наложително заради оставката на досегашния управител д-р Георги Георгиев, който трябва да бъде освободен на 15 март. В края на месеца ще се проведе и конкурс за постоянния ръководител на болницата. Имаше само една номинация за управител на онкоболницата, въпреки че бе дадена възможност на всички съветници за номинации. Председателят на местния парламент Радослав Тасков посочи всички изисквания, на които трябва да отговаря кандидатурата. Точката предизвика много дебати сред съветниците, но в крайна сметка д-р Кондев бе приет временно за управител с 33 гласа „за“ и 1 „въздържал се“.

Общинският съвет в Благоевград проведе извънредно заседание.

На същото заседание инж. Венцислав Атанасов бе преизбран за управител на „Благоевград инвест 2016“. Точката е внесена за преразглеждане на извънредната сесия след редовното заседание на местния парламент на 22 февруари и внесена жалба от общинския съветник Елена Димитрова. Според нея гласът й не е бил отчетен правилно. Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов посочи, че в края на март дружеството ще излезе с чиста печалба около 1 200 000 лв. По думите му без управител има опасност да бъде блокирано реализирането на проектите, затова е важно избирането на такъв. В дневния ред беше добавена и трета точка, която касае имоти от горския фонд във връзка с отменянето на решения на Общинския съвет след жалба на областния управител Бисер Михайлов.