„Европа ни чува“ е предизборният слоган на ПП ГЕРБ

Европа ни чува! Това е слоганът на ПП ГЕРБ за предстоящите европейски избори на 26 май. На специално събитие днес в Централата на ГЕРБ председателят на Националния предизборен щаб на партията и зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, заедно с председателя на СОС и член на щаба Елен Герджиков, представиха официално основното послание на партията за изборите.

Събитието уважи и председателят на СДС Румен Христов.„Европа ни чува, когато показваме видими резултати и когато правим последователни политики. Винаги, когато сме правили подготовката си за всеки национален избор, сме се стремяли слоганът да съответства на това, което сме успели да направим през всичките тези години, както и да е налице приемственост между слоганите през различните национални кампании“, заяви Цветан Цветанов.


В рамките на събитието Цветан Цветанов за пореден път настоя всички политически партии да подпишат меморандум, в който да се съдържат няколко теми от национално значение, които ще бъдат защитавани на европейско равнище от всички наши представители в ЕП.
Зам.-председателят на ГЕРБ представи резултатите от работата на българските евродепутати от ГЕРБ/ЕНП и допълни, че и бъдещите членове на ЕП от ГЕРБ все така ще бранят българската национална кауза. В тази връзка Цветанов съобщи, че следващата неделя ПП ГЕРБ ще представи и своята предизборна платформа за европейския вот. „Мария Габриел, Андрей Ковачев, Андрей Новаков, Ева Майдел, Асим Адемов, Лиляна Павлова, Емил Радев, Ивелина Василева и останалите кандидати от листата са изключително подготвени и с безупречна репутация. Те имат признанието на своите колеги в ЕП и това е още една гаранция, че България ще бъде чувана и занапред в ЕС“, каза Цветан Цветанов.
„Европа чува хората, които имат какво да кажат, които имат ясна представа накъде да вървят като национална икономика и като обединена Европа. С този слоган от ГЕРБ искаме да кажем, че само подкрепяйки силната листа на партията може да се гарантира, че България ще бъде важна част от европейския дневен ред“, посочи на свой ред председателят на СОС и член на Националния предизборен щаб на ГЕРБ Елен Герджиков. По думите му ГЕРБ не възприема слогана си като просто едно рекламно изречение, като красиви обещания, а като нещо повече. „За ГЕРБ представянето на слогана, на основното послание към хората винаги е било много важна част от политическата кампания. Това са оценки на времето и конкретни предизвикателства, които стоят пред българското общество. В тези изречения трябва да се съдържат очакванията на българското общество. Те трябва да дават оценка на това накъде трябва да продължи развитието“, заяви Елен Герджиков. Според него всичко, което се прави се прави пред очите на всички българи. „Ние вярваме, че всеки слоган трябва да има корелация, връзка с предишните“, коментира Герджиков. По думите му няма как ГЕРБ да не припомня успехите и да не разчита на бъдещи подобни успехи от следващите си представители в ЕП.