Евтина кола на старо с ярко рали минало

Днес ще спрем вниманието ви на един по-различно изглеждащ автомобил, който е сравнително добре представен на вторичния ни пазар и добре известен на феновете на рали спорта заради френския рали гений Себастиан Льоб, който дължи четири от деветте си световни титли във WRC на Citroen C4. Става дума за първата генерация на C4, произвеждаща се през периода 2004 – 2010 година.

Серийният вариант няма нищо общо със спецификацията, която доминираше по отсечките, но пък остава в историята като безкрайно интересен автомобил. Визията му е доста смела дори днес, скоростомерът е разположен по средата на таблото, а средната част на волана не се върти заедно с обръча.

По този начин французите твърдят, че се подобрява безопасността, тъй като в случай на нужда, въздушната възглавница винаги е в оптимална позиция за запазване на вашето здраве. Плюс това моделът се предлага с мощни и икономични HDi турбодизелови двигатели.

Моделът се предлага с пет и с три врати, а що се касае до надеждността му – то определено колата си има своите недостатъци. Цената обаче на запазените екземпляри е доста атрактивна. Какви екземпляри и на какви цени се предлагат на пазара у нас, можете да видите.

Източник: fakti.bg