Един гол направи футболистите от Първомай есенен първенец в групата

На много лош и замръзнал терен се изигра единият от най-оспорваните двубои в областна група „Струма-2” между отборите на „Огражден 1955” (Първомай) и „Яворница” от едноименното селище. Доста надъхани пристигнаха в Първомай футболистите от гостуващия тим, водени от играещия си треньор Боби Яков. Независимо че бяха гости на единия от основните лидери за атакуване на първото място в групата, те търсеха начин за победа. На два пъти Методи Стоименов-Гелс и по веднъж Илия Ризов и Веселин Танев изскочиха в удобни позиции за гол, но не успяха да прострелят вратаря на домакините. Стражът на „Яворница” Васил Стоянджиков пък бе блестящ срещу изскочилите срещу него футболисти Кристиян Стоилов, Стефан Назъров и Иво Китанов, отразявайки по невероятен начин ударите им. В 31-вата минута триходова комбинация, подета от Иво Китанов, продължена от Кирил Хаджиев, завърши с красиво попадение на Кристиян Стоилов за 1:0. До края на първата част на двубоя атаките и на двата отбора останаха без попадения в мрежите и футболистите на двата отбора се оттеглиха на почивка при резултат 1:0 за първомайци.

След почивката мачът стана още по-напрегнат. Боби Яков, Методи Стоименов и Веско Танев не успяха отблизо да прострелят вратаря на домакините. В същия момент възпитаниците на Кирил Атанасов търсеха начин за отбелязване на ново попадение и да внесат спокойствие в отбора, но това така и не се случи до края на мача.

С тази победа отборът на „Огражден 1955” (Първомай) оглави еднолично таблицата с 32 точки, отборът на „Подгорец” (Коларово) остана с 30, а „Струма” (Марикостиново) – с 29.

След мача мнения дадоха:

Кирил Атанасов – треньор на „Огражден 1955”: Срещата се игра на заледен терен, който не позволяваше на футболистите да покажат истинските си възможности. Футболистите на Яворница дойдоха доста надъхани, бяха в постоянни разправии със съдиите, в отделни моменти минаха границата на позволеното – с две думи сякаш играеха за шампионска лига. В този мач се почувства силно отсъствието поради служебна заетост на основните футболисти Христо Петров, Динчо Георгиев и Антон Геров. Горе-долу мачът беше равностоен, но победата ни прилягаше повече и е напълно заслужена. Вече сме първи и ще останем там до края на първенството.

Боби Яков – играещ треньор на „Яворница”: Можеше да решим мача още през първата част на срещата, но на три пъти Методи Стоименов-Гелс, Илия Ризов на два пъти и веднъж Веселин Танев – новото попълнение в отбора – не успяха срещу вратаря на първомайци. Главният съдия показа втори жълт и червен картон на Илиян Дереджиев. В 50-ата минута главният арбитър посочи центъра за отбелязан гол от страна на Илия Ризов след удар на Гелс в напречната греда, но впоследствие видя вдигнат фланг на асистента си и отмени попадението. Стана много добър мач, но реалният резултат е равен.

Ташко СУЛЬОТОВ