Една победа и една загуба за петричките хандбалисти до 19 г.

Ташко СУЛЬОТОВ

Една победа и една загуба претърпяха петричките хандбалисти до 19-годишна възраст по време на първия турнир зона Витоша, проведен в град Благоевград.

В първия си мач младите петрички хандбалисти премериха сили с Интер (Благоевград). Мачът вървеше гол за гол, и всичко това беше до контузията на Кристиян Николов. Това се отрази силно на психиката и на играта на петричките хандбалисти и накрая се стигна до резултат 19:26. Възпитаниците на Софка Арабаджиева бяха надъхани по невероятен начин. Така при едно единоборство на терена Кристиян Николов от ОХК Беласица бе фаулиран грубо и падна на коляното на левия си крак пред очите на своите родители, заели местата си по трибуните. Състезателят беше изнесен и поет от родителите си, които го транспортираха в местната общинска болница, където след рентгенова снимка бе установено, че има разкъсани връзки. Окончателно след ЯМР ще се даде ясна картина за моментната контузия на Кристиян Николов и какво трябва да се прави по-нататък.

Във втория мач възпитаниците на Красимир Мелков постигнаха победа с 20:19 срещу отбора на ХК Пирин 64  (Гоце Делчев). В този мач петричките хандбалисти се хвърлиха здраво, постоянно водеха в резултата. За жалост в последните пет минути спортното щастие обърна гръб на петричани и пропуснаха 7-8 голови положения, като върхът на всичко бяха и двете дузпи. Това е причината юноши до 19 г. на ОХК Беласица да спечелят срещата с 20:19.

Следващият турнир за юноши до 19 г. ще бъде на 19 декември в зала „Арена Петрич“, където отново ще премерят сили отборите на Интер (Благоевград), Пирин 64 (Гоце Делчев) и ОХК Беласица (Петрич).

На 10 декември в зала „Арена Петрич“ ще има турнир за момчета до 14-годишна възраст.

На 11 декември отново в „Арена Петрич“ ще премерят сили момичетата до 14-годишна възраст.

В четвъртък, 24 ноември, заради многото контузии  в мъжкия и юношеския състав по хандбал, отец Ангел Кочев ще направи молебен за здраве и успехи.

Ръководството на ОХК Беласица осигурява безплатен превоз за феновете, които желаят да подкрепят мъжкия отбор за Купа България в Гоце Делчев срещу местния Пирин 64. Срещата ще бъде на 3 декември от 17.30 ч. Желаещите могат да се запишат при Кирил Кипърлиев от треньорския щаб на ОХК Беласица.