„Ейнджълс“ спечели Купата на София по софтбол

 Дупнишките „ангели“ са щастливи от успеха си в столицата.
  • Дупница чака шампиони от 9 страни през август

  • Целта ни е да стигнем финалната серия в България, категоричен е наставникът Николай Пилев

Отборът на „Ейнджълс“ (Дупница) спечели Купата на София по софтбол. Дупничанки се наложиха над четири отбора, за да завоюват отличието на столицата.
Купа „София“ беше учредена миналата година заедно с Купа „Дупница“. Идеята на тези две надпревари е отборите да имат възможност да играят повече срещи преди старта на официалните мачове. Също така в тези двубои наставниците могат да включат в съставите си повече млади състезатели, които да видят в игрова обстановка.
Възпитаничките на треньора Николай Пилев спечелиха убедително всичките си четири мача. В първия ден от турнира те победиха благоевградския “Бейбс” с разгромното 16:1, а след това се наложиха на „Блус“ (София) с 4:0. На следващия ден дупничанки биха категорично столичния „Атлетик“ с 10:3, а в последната си среща отново се наложиха над „Бейбс“ с 11:4.
„Направихме добра предсезонна подготовка. Успехът ни в този турнир не е чак толкова показателен, защото много от отборите играят на практика с вторите си състави. Все пак е хубаво, че постигнахме само победи“, каза пред „Вяра“ наставникът на дупничанки Николай Пилев.
На 15 и 16 май „Ейнджълс“ приема в Дупница отбора на „Атлетик“ (София) в първите си официални срещи от новия сезон. През месец юни пък ще се проведе Европейско първенство по софтбол в Италия. Там честта на националния отбор на България ще защитават цели 6 момичета от дупнишките „ангели“.
Най-интересното от сезона е оставено за края. От 19 до 25 август Дупница и „Ейнджълс“ ще са домакини на Европейската купа на шампионите. В града ще акостират първенците на Украйна, Израел, Полша, Германия, Австрия, Англия, Дания и Швеция. България ще бъде представена от дупнишкия клуб и шампиона за миналия сезон – „Академик“ (София).
„Нашата цел през новия сезон е да стигнем финалната серия в България. Не свързваме участието ни в Европейската купа с някакви очаквания. Това е така, защото до последния момент не се знае кой от отборите с кои състезатели ще пристигне. Правилникът в софтбола е доста либерален и допуска да няма ограничения в броя на чужденците. За европейските купи някои тимове се подсилват с американски състезателки и реално не се знае каква ще бъде силата им. Списъците се публикуват един месец преди турнира и чак тогава ще имаме някаква по-ясна представа за съперниците. Ние няма да участваме с никакви чужденци и отборът ни ще бъде изцяло с наши състезателки. Нямаме никакви намерения да харчим излишни пари за чужденки, които да дойдат само на една екскурзия. Бихме се съгласили да вземем такива само ако играем за влизане във Висшата лига. Там са топ отборите на Русия, Чехия, Испания, Франция. Чак тогава би било оправдано да инвестираме средства за чуждестранни състезателки. В противен случай ще заложим само на наши момичета“, завърши Николай Пилев.

Димитър ИКОНОМОВ