Екскметът на Дупница Пламен Соколов:Дангов може да стане кмет отново, ако Галеви го подкрепят, общинският блок им развали отношенията

 

„Наистина дължа 446 лв. на ВиК-Дупница по 6 партиди. Но никога не съм правил алкохолни оргии в сградата на общината. Никога не съм правил веселия до късно на работното си място и никога не съм се качвал на градус в служебен автомобил на поземлената комисия и да го превръщам в куп ламарина след ПТП. С помощта на заместника му Велизар Аспарухов го скриха в един гараж, но бившият кмет Панчо Панайотов ги разкри и разобличи публично.”

Първан Дангов

Това заяви по телефона за „Вяра” екскметът Пламен Соколов по адрес на бившия кмет Първан Дангов, който ден по-рано обяви под формата на въпрос, че Соколов дължи 700 лв. на водното дружество.

„Разполагам с фактура, че дупките по улицата пред дома ми съм ги бетонирал със собствени средства. След като запълних дупките точно пред входа ми, 4 пъти гърмя водопроводът. И бордюрите не останаха. След всяка авария не ВиК, а аз заливам с бетон. Малко преди тези аварии общината даде може би над 350 000 лв. на строителния предприемач Цветан Цветанов да изкърпи дупките. Улицата стоя перфектна, но не издържа и 45 дни заради авариите. По едно време не смеех и да циментирам, защото, щом циментирам някоя дупка, тя изригва. Затова заявих на шефа на ВиК, че съм готов в съда да си отстоявам правата. Смятам, че след всяка авария дружеството е длъжно да възстановява уличната настилка.

Пресконференцията на Дангов мога да окачествя като гигантско интригантство по адрес на много хора. На него мога да кажа само едно – че за разлика от него аз не съм избиран за кмет с парите на Братя Галеви. Решението той да бъде издигнат за кмет беше взето в заведението срещу „Балканфарма” на Александър Палчев. По време на кметуването му обаче, след като награди Галеви като благодетели на града, отношенията им се развалиха и може би всичко стана заради пари по изграждането на общинския блок в центъра на града. Палчев беше елиминиран и на негово място като изпълнител беше избран Даниел Аттарян. Що се отнася до коментарите на Дангов относно жените в общинска администрация и кой с кого спи, това негово твърдение важеше с пълна сила за неговия период. Бюрата на служителите му бяха заредени не с документи, а с алкохол. Аз не искам да имам такъв кмет, убеден съм, че и дупничани не искат Първан Дангов. Той може да стане пак кмет, ако Братя Галеви отново го подкрепят”, заяви Соколов и подчерта, че в момента се намира в ранчото си и е научил за изявлението на Дангов от медиите. „Със съпругата ми Кармелита чествахме годишнина и това е причината да не реагирам още същия ден на пресконференцията”, каза той.