Екслидерът на “Рилецо” Иван Лилов няма спирка, признаха го за един от най-добрите играчи в Унгария

 

07-14-03-vasil1-lilov-v-porednata-si

Лилов в поредната си солова акция с екипа на “Сегед”.

Бившата звезда на “Рилски спортист” Иван Лилов продължава да смайва с представянето си в унгарското първенство. Лидерът на “Сегед” изигра фантастичен мач при драматичния успех на своя отбор над гранда “Солнок” с 98:97 след продължение, като игра без смяна през всичките 45 минути.

Роденият в Ботевград национал записа срещу името си 25 точки (4/8 при стрелбата за две точки, 4/11 от зоната за три точки и 5/7 от линията за наказателни удари), 5 завършващи подавания, 2 борби под коша и 1 открадната топка, с което заслужено бе избран за играч на мача.

След шестата си победа от началото на сезона “Сегед” се изкачи на 7-а позиция във временното класиране на местния шампионат и даде сериозна заявка за участие в плейофите за титлата (спорят първите пет тима в редовния сезон).

В следващия кръг (в събота) Лилов и компания гостуват на “Капошвари”, който заема пета позиция в подреждането, на 2 точки пред състава от 160-хилядния град Сегед.

Силното представяне на Иван (отбеляза 33 точки на “Дуна” преди седмица) не остана незабелязано от местните баскетболни капацитети, които са единодушни в коментарите си, че крилото е сред най-добрите играчи в елитната дивизия.