Екстериорна снимка от обновената джипка Lada 4×4

В разположение на редакцията на изданието «Лада.Онлайн» се оказаха първите фотографии, даващи представа за външността на обновената популярна джипка Lada 4×4. Серийното производство на автомобила е предвидено да започне в сряда, 27 ноември.

Рестайлинговият кросоувър ще се отличава от сегашния само по различната предна броня, която ще се отличава с появата на блок фарове против мъгла. В салона също има промени: нов преден панел с различни “прибори”, модернизиран волан, модерни седалки и заден диван с нови подглавки. Общо в Lada 4×4 ще има около двайсетина промени.

В топ версията Urban кросоувърът е получил странична въздушна възглавница за безопасност, която ще бъде монтирана в шофьорската седалка. При това фронтални въздушни възглавници както и досега не се предвиждат.

Технически промени също няма да има. Обновената Lada 4×4 ще се комплектова с 1.7-литров двигател за 83 к.с. и 129 Нм въртящ момент, петстепенна механична скоростна кутия, постоянно задвижване на четирите колела и централна блокировка на диференциала./autoclub.bg