Елитният вратар Иван Караджов от Кресна обмисля прекратяване на кариерата си, навлиза в бизнеса

Известният вратар Иван Караджов от Кресна няма да премине в нов отбор от българското първенство. Това потвърдиха треньорът на вратарите на Локомотив Пловдив Тодор Кючуков и бащата на футболиста Милчо Караджов. Ето какво споделиха те:

„Много исках да заработим отново с Иван Караджов, с когото бяхме заедно във Верея Стара Загора-тогава член на Първа професионална лига. В момента имаме големи идеи с колегите Константин Мирчев и старши треньора Александър Томаш, като в плана влизаше и Иван Караджов. Няколкото проведени разговора не дадоха резултат, защото имаше различия по някои елементи . Той сподели, че очаква оферта от отбор от чужбина. Независимо от всичко, получихме отказът му да облече фланелката на Локомотив Пловдив. Междудругото той спомена, че е възможно да прекрати активна състезателна дейност и да се захване с бизнес”, сподели Тодор Кючуков.

„Моето желание е Иван да се завърне в родния град Кресна, откъдето тръгна във футбола. Това, което му се предлага от различните отбори от българското първенство, не го устройва. Възможно е да започне да ми помага в бизнеса. Това не означава, че ще се откъсне от спорта, защото в плановете ни влиза откриване на ДЮШ в Кресна, в която децата ще се готвят безплатно. Аз имам опит в тази дейност. Бях президент на ФК Перун в трета лига и през 1996 година от 21 отбора, между които бяха представители на именити футболни школи и градове като Марек Дупница, Белас
ица Петрич, Вихрен Сандански, Кремиковци, Ихтиман, Пирин Гоце Делчев, и други, и въпреки голямата конкуренция класирах тима на 8-мо място. За кратък период от време израснаха Кирил Десподов, Венцислав Бенгюзов, Янко Сандански и синът ми Иван Караджов. И четиримата преминаха през различните национални гарнитури на България, а Кирил Десподов и Иван попаднаха в основния състав на А отбора на страната. Надявам се този път да се съберем с Иван и да направим нещо голямо в Кресна, включително и в областта на спорта”, сподели Милчо Караджов.

Ташко СУЛЬОТОВ