Ели Кузева №1 по смяна на памперси в Долна баня

 

15-08-02-0467 15-08-02-0470 15-08-02-_0479

На патерица в Долна баня празнуваха Бабинден. Празникът се проведе под патронажа на председателката на Общинския съвет Лиляна Драганова, а ритуалът поливане се проведе в заседателната зала на общинската администрация.

През 2016 година в Долна баня са се родили общо 60 деца, с шест по-малко от предходната  година. 34 са родените момчета и 26 момичетата през миналата година в рилската община. По традиция Драганова награди първото и последното родено бебе през отминалата година.

Това са Йоан Ивайлов Кузев и Георги Ангелов Иванов. Подаръците получиха съответно младите майки Йорданка Христова и Христина Иванова. Подаръци получиха и всички родени през отминалата година малки долнобанчета.

Преди празничната трапеза и почерпка бабите на малчуганите пък се надпреварваха в поставяне на памперси на бебета кукли, като най-сръчна и бърза бе Ели Кузева.

На малка патерица Бабинден по старому празнуваха и в пенсионерския клуб “Надежда”. След като ги поздрави с Деня на родилната помощ председателката Атанаска Лазарова, за своята внучка Мелани почерпи бабата Магдалина Иванова.