Емилия Елчинова: Няма да се кандидатирам за кмет на Дупница

Емилия Елчинова и Матей Попниколов

Шефката на Главна дирекция „Контрол на пазара“ в Комисията за защита на потребителите към Министерството на икономиката Емилия Елчинова заяви, че няма да участва в надпреварата за кмет на община Дупница.

„Община Дупница си има кмет, обществените нагласи сред членовете на ГЕРБ и симпатизантите на партията показват, че кметът Методи Чимев е сред най-одобряваните партийни фигури за кмет. Аз съм деполитизирана и няма да се кандидатирам за градоначалник. Не лъжа, никой не ми е предлагал”, заяви Елчинова.

Зам. областният управител д-р Матей Попниколов беше категоричен: „В събота пих кафе с Емилия Елчинова и тя беше много обидена от плъзналите слухове, че ще се включи в битката за кмет на общината. Познавам я отблизо, от 30 години тя работи към Министерството на икономиката, утвърдена и уважавана фигура е в държавната администрация. Аз също бях учуден, че се готви да сяда в стола на Методи Чимев. Чимев трябва и ще се кандидатира за трети мандат, няма причина да отстъпва на когото и да било”, каза Попниколов.

От редиците на ГЕРБ-Дупница са категорични, че няма по- подготвен за поста от настоящия градоначалник на общината.

Преди около 2 седмици постъпи информацията, че лично Братя Галеви са предложили на Елчинова да поеме кормилото на община Дупница. Според информацията Пламен Галев и Емилия Елчинова са първи братовчеди. Елчинова не отрича, че двамата са родственици, но тя заявява, че не е виждала бившите барети от десетилетия. „Смятам, че информацията цели да ме злепостави пред министерството. Освен това нямам нищо общо с Пламен Соколов, работила съм в екипа на кмета Панчо Панайотов. Още в първия работен ден на Пламен Соколов бях освободена заедно със секретаря Димитрина Михайлова и счетоводителя Иванка Терзийска. Изобщо не съм участвала в изграждането на неприемливия за всички търговци в Дупница Евробазар на Пламен Соколов.”