Емоции и голове в срещите от втория кръг на „Струма-2”

Нови пет мача се изиграха по терените на община Петрич в срещи от втория кръг на областна група „Струма-2”.

В село Беласица местният тим претърпя тежка загуба от „Стрела” (Петрич), воден от играещия треньор Тихомир Методиев. Сашо Стоянов, Валентин Митрев и Илиян Димитров изграждаха много красиви и опасни атаки и поставяха често в затруднено положение защитата на домакините. Първият гол в срещата падна в 9-ата минута след самостоятелен пробив на новопривлечения в отбора Сашо Стоянов за 0:1. Атаките на футболистите на петричкия тим се редяха една след друга, но все нещо не им достигаше за нови попадения в противниковата врата. В 43-тата минута този път пробив отдясно направи Сашо Стоянов, който покачи резултата на 0:2. На почивката Тихомир Методиев направи анализ на играта от първата част, извърши и две смени с цел да подобри нещата в средната линия на отбора. И наистина това донесе подобряване на играта на „Стрела” още повече. Пълни господари бяха футболистите от гостуващия тим през второто полувреме, но отбелязаха само два гола. В 67-ата минута Валентин Митрев от фаул от 30 метра простреля вратаря на домакините за 0:3.

Четвъртото попадение в мача в стил „Роналдо” направи Илиян Димитров, който тръгна от средата на терена, излъга шестима от отбора на домакините и технично вкара топката в долния ляв ъгъл на стража на „Беласица-08” за 0:4.

„Отлична игра на футболистите, на които гласувах доверие в срещата. При по-точен мерник можеше да победим отбора на домакините с още по-голям резултат. Жалко е, че все още нямаме собствен терен и няма къде да тренираме. Благодарни сме, че колегите от село Кърналово отстъпват терена си за домакинските ни срещи. Изказвам своята благодарност към кмета на квартала Филип Димитров, който ни създава перфектни условия и организация за участие на отбора в първенството. Всички в клуба се стараят, защото най-добрите футболисти за сезона ще получат едноседмична безплатна почивка в известни курорти в страната”, сподели Тихомир Методиев – президент и играещ треньор на „Стрела” (Петрич).

„Светкавица” порази „Струма” в Марикостиново с 1:0. Единствения гол в срещата отбеляза емблематичният футболист на тима от Митиново Владимир Кабранов – новото име с отбора. Това стана в 80-ата минута след центриране пред наказателното поле на домакините и със странична ножица ексмладежкият национал Владимир Кабранов отбеляза рядко красив гол и обра овациите на стадиона. Президентът на клуба Венцислав Георгиев не беше на себе си от радост и сподели: „Това беше най-добрият мач, който изиграха нашите момчета през настоящото първенство. Победата е много авторитетна и ценна, защото я постигнахме като гости срещу единия от силните отбори в групата – „Струма” (Марикостиново). Привлякохме нови шест футболисти и се надявам най-опитният Владимир Кабранов да даде всичко от себе си и да продължаваме да показваме добри и качествени игри за в бъдеще. Мартин Тупаров и Деси Трайков бяха също силните фигури в този мач. Деси Трайков веднъж уцели напречната греда на „Струма”.

В Кавракирово местният „Вихър” вкара 6 на „Граничар” (Кулата). Три от попаденията бяха дело на отличния и в този мач Мартин Бояджиев, две – на Дани Трендафилов и едно Илия Янков. „Два мача – шест точки. Победихме като гости „Светкавица” (Митиново), а сега като домакини – „Граничар” (Кулата). Вървим в правилна посока. Надявам се да направим силен сезон”, сподели капитанът на „Вихър” Мартин Бояджиев.

В Яворница едноименният тим и „Огражден 1955” (Първомай) завършиха наравно – 1:1. В 13-ата минута при центриране от Методи Стоименов-Гелс посоката на топката бе продължена от Веселин Танев към Февзи Асанов, който я изпрати в мрежата на гостите за 1:0. Гостите на няколко пъти чрез Стефан Назъров, Динчо Георгиев и Ивайло Златков се озоваха в удобни позиции за стрелба отблизо, но не бяха точни. В 42-рата минута Ивайло Златков бе изведен отлично пред наказателното поле на домакините, нанесе силен шут, вратарят на „Яворница” Иван Дончев изби и в добавката Антон Геров изравни за 1:1. През втората част на срещата домакините опитваха да провеждат атаките си с дълги центрирания, но вратарят Кирил Грозданов и защитата на „Огражден 1955” бяха стабилни. Назъров и Златков не успяха отблизо да огорчат стража ветеран на „Яворница” Иван Дончев. До края не се стигна до ново попадение и срещата завърши наравно – 1:1.

В село Самуилово се игра най-старото дерби на Подгорието между местния „Калабак” и „Подгорец” (Коларово). Срещата завърши при резултат 3:3. Над 500 зрители изгледаха този двубой. Първия гол отбеляза Андон Мицков за 0:1. Второто попадение за отбора на гостите бе дело на играещия треньор Стоян Гогушев. Костадин Георгиев от отбора на домакините успя да намали на 1:2, а Георги Стоименов изравни с глава за 2:2. Феновете на домакините изпаднаха в екстаз, след като Янислав Власов при меле пред вратата на гостите изпрати топката в мрежата за 3:2. Радостта им обаче беше кратка, защото Стоян Гогушев след отбита топка от защитата на домакините от воле изравни за 3:3.

Ташко СУЛЬОТОВ