Епископ Поликарп отслужи архиерейска литургия от 30 години насам в Бобошево

Белоградчишкият епископ Поликарп оглави златоустовата света литургия в храма „Успение Богородично” в Бобошево. За близо 30 години това бе първото архиерейско богослужение в малкия град. На тържественото богослужение присъства кметът Крум Маринов, който посрещна своя гост пред храма с хляб и сол.

По време на литургията Поликарп подчерта пред изпълнения с народ храм, че животът ни трябва да бъде съобразен с прошката, смирението, духовната и телесна чистота, чрез които да израстваме като достойни Божии чеда. В литургията взеха участие също отец Георги Паликарски – архиерейски наместник на Дупнишката духовна околия, целият духовен клир и енорийският свещеник на Бобошево отец Атанас Григоров.

В знак на уважение и благодарност за посещението председателят на местния минипарламент Даниела Стоянова подари на Белоградчишкия епископ икона на св. Иван Рилски. Освен ръчно изрисуваната върху дърво икона Стоянова подари на гостите и кошница с плодове. За благословение и спомен от богослужението на всички присъстващи в храма епископ Поликарп раздаде малки икони с образа на Спасителя.