Ердоган гледа на Сърбия като на съсед, покани Вучич в Турция

Турският президент Реджеп Ердоган се срещна със сръбския премиер Александър Вучич в Пекин. Двамата лидери обсъдиха икономическото сътрудничество между двете страни.

Вучич изрази задоволство от нарастващия интерес на турски инвеститори. Той подчерта, че между Белград и Анкара съществува положителен бизнес климат и е необходимо тази тенденция да продължи.

Турският президент, от своя страна, заяви, че макар да няма обща граница със Сърбия, Турция счита балканската страна за съсед.

„Сърбия е много важна за мира и стабилността на Западните Балкани. Ние нямаме обща граница със Сърбия, но ги считаме за съседи. Имаме много добри отношения със сърбите и се надяваме да разширим сътрудничеството“, заяви Ердоган, цитиран от радио „Б92“.

Турският президент покани официално Александър Вучич да посети страната му, след като встъпи в длъжност като държавен глава на Сърбия.

Реджеп Ердоган изрази надежда, че турските компании ще продължат да инвестират в Сърбия. Двамата лидери са обсъдили и засилване сътрудничеството в различни инфраструктурни проекти.