Ето ги победителите в конкурса “НП “Рила” – познат и непознат”

Дирекция „Национален парк Рила” и партньорите от община Благоевград, Регионално управление на образованието /РУО/ и Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград /ЦЛТРДБ/ обявиха резултатите и победителите в осмия Национален ученически конкурс „Национален парк „Рила” – познат и непознат“. Събитието бе открито от Красимир Андонов, директор на „Дирекция Национален парк Рила“ в присъствието на представители на партниращите организации и се излъчваше онлайн.

Призови места получават ученици от Благоевград, Разлог, Гоце Делчев, Симитли, Крупник, Якоруда, Самоков, София, Бургас, Търговище, Ардино, Козлодуй, Силистра, Крумовград, Плевен, Луковит, Тетевен, Бяла Слатина, Добрич, Шумен.

СПИСЪК С ИМЕНАТА НА ПОБЕДИТЕЛИТЕ – ТУК

В осмото издание на конкурса взеха участие ученици І до ХІІ клас от цялата страна, като общия брой на творбите е 516. Компетентно жури определи най-добрите творби от постъпилите общо 286 рисунки, 46 разказа и есета, 82 фотографии, 81 мултимедийни презентации и 21 творби на приложен еко-дизайн.

 

 

 

Ученическите творби от рисунки, фотографии и макети, облекла и предмети за дома, изработени от естествени и рециклиращи се материали са изложени в сградата на Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград /сграда на бивш Младежки дом – Благоевград/, след което ще се използват за пътуващи изложби, организирани от Дирекция „Национален парк Рила”.