Ето как ще изглежда новата Dacia Duster

Дизайнери, занимаващи се с рендери на нови модели показаха как ще изглежда следващото поколение кросоувъра Dacia Duster. Изображението бе публикувано на сайта Motor1.

Външният вид на новия Dacia Duster е подобен на концепцията Bigster в много отношения. Отпред ще се появи необичайна оптика, където светлините ще повтарят логото на Dacia.

От рендера става ясно още, че силуетът на кросоувъра ще се промени много в сравнение с модела от настоящото поколение. Дръжките на задните врати ще бъдат скрити в задната колона.

Като цяло Dacia Duster 2024 моделна година ще стане по-“мускулест” на външен вид. Тялото ще придобие много повече извивки, като в същото време колата ще запази своята идентичност.

Новият Duster ще бъде изграден на платформата CMF-B. Това ще увеличи багажника на кросоувъра и пространството вътре в интериора. Материалите в салона на колата ще станат по-качествени.

Очаква се появата на нови хибридни силови трактове. Един от тях ще бъде 1.3-литров бензинов двигател от Jogger с електрически двигател. Вероятно 1.5-литровият дизелов двигател ще изчезне от двигателната гама.

Официалната премиера на новия кросоувър се очаква още тази година. След като бъде представен новият Duster ще бъде пуснат в продажба в началото на 2024 година. Все още не са ясни цените на колата./ fakti.bg