Еуфория в „Арена Самоков“! Рилски спортист на крачка от групите на ФИБА Къп

Рилски спортист е на финал в квалификациите за влизане в групите на ФИБА Европа Къп, на които отборът е домакин. Това стана факт след победата в сряда вечер на тима над литовския Уулвс с 91- 76.
Баскетболистите ни изиграха страхотен мач, в който водеха през общо 34 минути от срещата. Тимът губеше в резултата единствено за няколко минути в края на първата и също толкова във втората, като изоставането бе минимално.
През третия период на мача обаче в зала „Арена Самоков“ излезе един изключително борбен и вдъхновен отбор на Рилски, който на практика смачка амбициите на литовския Уулвс за спечелване на квалификациите. В този период превъзходството на нашите бе толкова голямо, че в един момент разликата в полза на тима мина 20 точки.
Това сякаш успокои играчите ни и литовците на свой ред организираха офанзива, като след 3 поредни тройки и няколко грешни атаки от страна на Рилски разликата падна до 6 точки. Тогава новият капитан на тима Чавдар Костов и Крис Минков вдъхнаха увереност на своите съотборници с две тройки, а разликата отново се вдигна. От този момент нататък отборът на самоковци не срещна особени затруднения и удържа победата.
За Рилски над всички бе центърът Демажео Уигинс, който завърши двубоя с впечатляващ дабъл- дабъл от 19 точки и 16 борби. 16 вкара гардът Брендън Рандолф, 15 капитанът Костов, а с 13 и 10 останаха съответно Евън Бати и Крис Минков.
Следващият мач на Рилски от надпреварата е в петък, 30 септември, когато тимът се изправя срещу израелския Апоел Хайфа в финален сблъсък.

Чавдар Костов: Спечелихме с агресивна защита

Новият капитан на Рилски спортист Чавдар Костов коментира победата над Уулвс, която класира тима на финал в квалификацията за влизане в групите на турнира ФИБА Европа Къп.


Ето какво каза: „Мисля, че спечелихме благодарение на нашата агресивна игра в защита. Смятам, че контролирахме темпото на игра почти през целия мач. Играхме много агресивно през всичките 40 минути и според мен точно това беше ключът за победата. Относно финала с Апоел в петък видяхте днес, че успяхме да се справим с отбор, който има феноменален бюджет спрямо нашия, което показва, че няма непреодолими отбори“.