Жандармеристи обсадиха ромската махала в Благоевград, хващат дребни мафиоти

Сотир Цацаров и Младен Маринов

В ромската махала в Благоевград се провежда специализирана полицейска акция, съобщи БНТ.

В циганската махала има два екипа на жандармерията и служители на Областната дирекция на МВР в град.

Властите проверяват автомобили и къщи.

Акцията е във връзка с противодействие на битовата престъпност, информира директорът на полицията в Благоевград Николай Хаджиев. По думите му такива акции се провеждат в още няколко града от страната.

Към момента няма данни за арестувани лица.

В циганската махала са разположени няколко микробуса на жандармерията. Кварталът е окупиран, пише “24 часа”.

Полицейските коли са поставени на входа на махалата, властите спират всички коли. Проверяват се документите на шофьорите и багажниците на автомобилите. Проверява се и дали конските каруци имат необходимото разрешително и регистрация.

По неофициална информация провеждането на специализираната полицейска операция е по разпореждане на главния секретар на МВР Младен Маринов.

Полицията арестува двама мъже за притежание на дрога. На 12 юли, около 11:30 часа, в хода на извършена проверка на къща в град Кресна, собственост на 32-годишен мъж униформените служители открили найлоново пликче, съдържащо суха тревиста маса с бруто тегло 0,95 г., реагирала при теста на канабис.

На същата дата в жилище в Сандански, обитавано от 28-годишен мъж, са открити шест кофи със засадени в тях зелени тревисти растения – канабис. Двамата са задържани за срок до 24 часа.