Жестока трагедия в Благоевград: Жена с инсулт умира от глад, мъжът й лежи в болница и няма кой да я гледа

1485015968-135137-632x358
Болна жена бедства без храна сама вкъщи. Това пише Лидия Атанасова, на 75 години, от кв. „Струмско“ в Благоевград. Жената сигнализира, че приятелката й Зинаида Карова след инсулт си е загубила гласа, двете й ръце са увредени и не може дори картофи да обели, камо ли да готви.

„Подала е документи в общината да й носят храна у дома още през септември, но до днес няма отговор. Звъним в отдел „Социални грижи“, откъдето чухме: „На фашисти храна не носим“. Не знам името на човека на телефона. Зинаида умира от глад, съпругът й е в болница и няма кой да я храни“, обяснява Лидия Атанасова.
„Аз съм на 75 г., едва ходя, но й нося по малко храна да не умре от глад”, откровена бе жената. Тя обясни, че приятелката й Зинаида има три деца, но дъщеря й работи като санитарка в София и от месеци не се е прибирала в Благоевград, единият й син е в Лондон, а другият, който я обгрижвал, го вкарали в затвора.
„Обвинението му е несправедливо, уж плеснал по дупето момиче и го съдиха за опит за изнасилване, пък той тогава дори не е бил в Благоевград“, оправдава го приятелката на майка му.
Направена е проверка на място и Зинаида Карова е в списъка на чакащите за домашен патронаж, тъй като е с 80%  инвалидност, има три деца и съпруг, а в момента на проверката единият й син бил в дома им и дори реагирал остро на подадената от нея молба за хранене, информира шефът на Социален патронаж в общината Милена Донева.
„Никой не ни е подавал информация, че мъжът й е в болница, синът й в затвора, а другите й две деца не се грижат за нея“, откровена бе Донева и обеща, че общината ще съдейства с каквото може при новите обстоятелства.

Подробности в печатното издание.