Жестоки убийства разтърсиха Канада: поне 16 убити

Канада е в шок: при продължила над 12 часа серия от нападения 51-годишен мъж е убил поне 16 души. Това е най-тежкото масово убийство в страната от декември 1989 година, когато 25-годишен мъж уби 14 жени в Монреал.

Най-малко 16 жертви – това е кървавата равносметка от поредицата от нападения в канадската провинция Нова Скотия. По сведения на полицията, жертвите са били намерени на различни места в провинцията. Сред убитите е и полицейска служителка с 23 години стаж зад гърба си.
Серията от убийства е започнала в селището Портапик, разположено на около 130 километра от Халифакс. След първите убийства в Портапик полицията в продължение на часове е преследвала нападателя, който по пътя си е убил още хора на различни места в източната канадска провинция.
51-годишният нападател е носел части от полицейска униформа и е използвал няколко автомобила, един от които е бил “маскиран” като полицейска кола. Едва след 12-часово преследване полицията успява да елиминира извършителя.
Засега полицията изхожда от предположението, че нападенията са били планирани. Неизвестни остават обаче мотивите за кървавите престъпления.
Това е най-тежкото масово убийство в Канада от декември 1989 година, когато 25-годишен мъж уби 14 жени в Монреал./Дойче веле