Жест за Международния ден на хората с увреждания в Дупница 

Дружеството на инвалидите подари завивки на 30 лежащо болни 

Дружеството на инвалидите в Дупница зарадва с подаръци най-уязвимите си членове по повод Международния ден на хората с увреждания – 3 декември. На 30 болни на легло са подарени олекотени завивки, осигурени от местни фирми, и дребни подаръци за Коледа.

 

„Както всяка година, и сега отбелязахме 3 декември. Спонсори осигуриха олекотени завивки за 30 лежащо болни. От Детска градина „Слънце” ни предоставиха ръчно изработени коледни картички с послания, а от организацията закупихме елхови украшения и ги занесохме на хората. Спазихме всички противоепидемични изисквания – бяхме с маски, не сме влизали в домовете, а само до входовете на хората. Искам специално да благодаря на спонсорите, защото малко останаха тези, които проявяват човещина”, каза председателката на сдружението Николина Спасова. Тя е обезпокоена от ударите, нанасяни на членуващите в дружеството от пандемията.

„Напоследък ежемесечно губим по 15-20 човека, главно заради Ковид-19. В края на 2019 г. имахме към 750 членове. През 2020 г. намаляха със 140, а сега не ми се и помисля да направя справка, много хора починаха. Въпреки това се грижим за останалите”, коментира Спасова.