Животинският пазар в Кюстендил отваря и става зеленчуков, на 40 маси ще се продава само разсад

Петър Паунов

“Искаме тези хора да си реализират продукцията и да се засадят градините, защото земята ни храни”, каза кметът Петър Паунов

Следващата седмица животинският пазар в Кюстендил ще заработи, но като зеленчуков. Ще се продава само разсад- зеленчуков и овощарски. На пазара няма да се предлагат семена и хранителни продукти. Това информира кметът на общината Петър Паунов.

„Идва сезон, в който се засаждат градините и имаме многобройни сигнали от наши съграждани, че са производители на зеленчуков разсад и овощарски. В тази връзка идващата седмица, при спазване на всички изисквания, ще позволим отварянето на животинския пазар, като зеленчуков такъв, но само за продажба на разсад. Всичко производители на разсад до вторник вечерта трябва да подадат заявките като посочат трите си имена, адрес и телефон за контакт. При спазване на всички изисквания за разстояние могат да бъдат разположени 40 сергии. Ще бъдат обработени заявките и при повече желаещи, ще се тегли пред медиите жребий и производителите ще се редуват. На пазара продавачи и купувачи ще са с маски. На всеки час продавачите ще дезинфекцират собственоръчно масите под контрола на общинското звено. В края на деня ще се дезинфектират отново всичките маси, за да могат на другия ден да излязат отново производителите на разсад. Искаме тези хора да си реализират продукцията и да се засадят градините, защото земята ни храни”, обяви Петър Паунов.

Краси Ценкова