Жителите на с. Баланово поставиха тежки проблеми и въпроси за обсъждане

Дупница трябва да има представителство в законодателната и изпълнителната власт, за да се намерят бързи и ефективни решения

На 16 юни се проведе предизборна среща на кандидатите на коалиция ГЕРБ-СДС за народни представители от 10 МИР в село Баланово. Събитието протече под знака на силните емоции и поставянето на тежки проблеми, които вълнуват жителите. Заявка за обсъждането и намирането на решения постави кметът на община Дупница инж. Методи Чимев в самото начало: „Срещата е предизборна, но ние имаме по-важни теми за разговор“, заяви той. Качеството на питейната вода, честата ѝ пълна липса, щетите върху електроуредите в домовете, липсата на редовен транспорт, състоянието на контейнерите за смет – това са важните въпроси, които вълнуват жителите на Баланово.

Христо Терзийски, водач на листата на ГЕРБ-СДС, каза, че е наясно с наличието на тези проблеми и не изпитва притеснения да застане пред хората, за да бъдат ясно и открито обсъдени. „Нашата позиция винаги е била, че най-голяма тежест трябва да има мнението на местните хора. Затова в гласа им трябва да се вслушат както представителите на местната власт, така и представителите на региона в Парламента, за да може най-бързо и ефективно да се решат проблемите и да се намери правилното решение“, заяви Терзийски.

Даниел Александров представи своите приоритети, свързани с развитието на спорта, образованието и туризма. „Чрез нас вашият глас ще се чува в парламента“, заяви той и добави, че основна част от работата на депутатите е да бъдат посредник и медиатор между централната и местна власт. Той обеща, че „ако е необходимо няма да излезе от кабинета на кмета на Дупница“, но ще намери решение на поставените теми.

Станислав Тенев постави темата за обработването на земите и възможностите, които предлагат земеделските програми. Той обърна внимание на хората, че, ако са недоволни от арендаторите, имат възможност да ги сменят, да предоговорят условията на договорите си или да обработват сами земите си. Ако не знаят какви законови възможности имат, хората могат да се обръщат към него и към службите по земеделие, където ще намерят решения.

Добрата комуникация между жителите и властите е в основата на решенията на всички проблеми. Затова инж. Методи Чимев обяви, че ще открие приемна в с. Баланово, където заедно с кметския наместник ще изслуша всички оплаквания и предложения на жителите на Баланово. Забавянето натрупва напрежение и отлага решенията, които невинаги са трудни. Но е трудно да се работи ефективно по големи проекти като водоснабдяването, когато няма правителство и Народно събрание, фокусирани върху законотворчество и работа. В условия на хаос, шоу и публични спектакли проблемите и приоритетите на хората остават на заден план.

https://www.facebook.com/daniel.aleksandrov.39/posts/4305296102825871

Купуването и продаването на гласове са престъпление!