Забраниха достъпа до Купола в Благоевград

Кметът на община Благоевград Илко Стоянов забрани със своя заповед ползването и достъпът на собствениците, ползвателите и външни лица до сградата на “Купола”. Причината за нареждането е огромният пожар, който вилня там и нанесе големи щети.  Заповедта е издадена с цел недопускане на аварии и необходимостта от ликвидиране на последиците от възникналия пожар в eмблематичната за Благоевград сграда.

Периметърът e ограничен, с оглед безопасността на жителите и гостите на града.  Забраната остава в сила до ликвидиране на последиците от пожара.

Припомняме, полицията е задържала за палежа мъж на 43 години от Дупница. По информация на прокуратурата мъжът се е спречкал с охраната на дискотека в района, тръгнал си и се върнал час по-късно, когато клубът вече е затворил.

Заподозреният е залял електрическото табло до входа на заведението с бензин и го запалил. След палежа той се укривал в едно от околните села край Дупница, а полицията го задържала на ГКПП-Калотина, няколко метра преди да напусне България.

По непотвърдена информация става въпрос за Орлин С., на когото помощ да се укрие  са оказали и негови приятели от града.  Неговият брат първоначално също е бил задържан в полицията, но по-късно освободен.