Задържан е наркопласьор в Симитли

С постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура – Благоевград за срок до 72 часа е задържан 21-годишният М.А., привлечен в качеството на обвиняем за незаконно държане на наркотични вещества с цел разпространение.

Разследването срещу него е започнало, след като в 1-во РУ на МВР в гр. Благоевград е постъпила оперативна информация, свързана с пласиране на дрога. Наложила се бърза намеса на полицейските служители. На 15.03.2021 г. М.А. се придвижвал с лек автомобил, управляван от друго лице. Колата била спряна за проверка в гр. Симитли. Младият мъж бил незабавно задържан, като при обиск у него било открито и иззето кристално вещество. При извършен полеви тест то реагирало на кокаин. Общото му тегло е 52,80 грама.

При претърсване на обитаваното от М.А. жилище в гр. Благоевград, както и прилежащите към него мазе и таван, са били намерени и иззети електронна везна и банкови карти със следи от кокаин.

Окръжна прокуратура – Благоевград е внесла в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия М.А.