Задържаха за 24 часа Георги Георгиев, събирал по пет лева за паркинг на Силистар

Сигнал, че отново неправомерно се събират пари за паркинг до плаж Силистар подаде Симеон Георгиев от София до БНР Бургас. Наша проверка установи, че на място е изпратена полиция и лицето, което взема по пет лева такса, е задържано.

Симеон Георгиев е отседнал в Ахтопол и днес за първи ден посещава Силистар, там вижда полицаи и човек, на който трябва да  плати пет лева:

Дори не знаех, че е имало проблеми минали дни с пукани и нарязани гуми. Това го прочетох впоследствие, имах някакъв бегъл спомен, че трябва да е безплатен входът до плажа.Всъщност не е. Георги Георгиев- Алфа, мисля ,че е той, седи на бариерата и събира по пет лева на кола.

Концесионерът на плажа Кирил Йовнов, който преди дни подаде сигнал срещу неправомерното вземане на таксата, заяви, че е информиран  за случая и обясни, че на място тази сутрин има полиция и Георги Георгиев ще бъде арестуван.

От бургаската полиция потвърдиха, че Георги Георгиев е задържан за 24 часа, образувано е досъдебно производство по член 278 “в” от Наказателния кодекс. Той е бил предупреден още в неделя от служителите, обясни говорителят на ОД МВР Цветелина Рандева. Част от частния терен попада в Натура 2000, затова и РИОСВ следи случая./БНР