Задържаха под стража радомирец, пребил жена в Кюстендил

Районен съд- Кюстендил, под председателството на съдия Андрей Радев взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на 44- годишния Румен П. от гр. Радомир. Той е привлечен в качеството му на обвиняем за това че на 4 март т.г. пред офис на отдел „Закрила на детето“ в Кюстендил не е изпълнил заповед за защита от домашно насилие, както и за това, че на 4 април на ул. „София“ в гр. Кюстендил  не е изпълнил заповед за незабавна защита, от 26.02.21г. на РС – Кюстендил, като е нарушил забрана да приближава З. Р. и й е нанесъл удари с юмрук по главата, с което й е причинил лека телесна повреда, като деянието е извършено в условията на домашно насилие.

От приложените по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъпленията, за които му е повдигнато обвинение. Осъждан е многократно. Престъпленията, за които е обвинен в настоящото досъдебно производство са извършени по време на изтърпяване на наказание „Пробация“, отново заради причиняване на телесна повреда на З. Р., в условията на домашно насилие и в нарушение на заповед за незабавна защита. Обвиняемият няма установен адрес. Това води до изводи за реална опасност да се укрие или да извърши престъпление, пише в мотивите на съда.

Определението, с което по отношение на 44 – годишния Румен П. е взета най- тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“, подлежи на обжалване с частна жалба и частен протест , в 3- дневен срок, пред Окръжен съд- Кюстендил.