Задържаха румънец, изясняват алибито му във връзка с убийството на Виктория Маринова

Шефът на полицията в Русе обаче уточни, че задържаният не е заподозрян за престъплението

Румънски гражданин с украински произход е задържан за 24 часа във връзка с убийството на журналистката Виктория Маринова.

Алибито му се изяснява, той не е заподозрян в извършването на престъплението. Работата с него продължава, каза старши комисар Теодор Атанасов, директор на ОД на МВР-Русе.

Към момента няма конкретно заподозряно лице, допълни старши комисар Атанасов. Проверява се съпричастността на множество лица към евентуално извършване на престъплението, каза още той.

По информация на bTV задържаният е водел скитнически начин на живот.

В момента заседава оперативният щаб с участието на вътрешния министър Младен Маринов, директора на ГДБОП, трима прокурори от Върховната касационна прокуратура.

Тялото на 30-годишната жена беше намерено в Русе на брега на Дунав в събота. Почти всеки ден Маринова е бягала край Дунав.

Пред приятели казала, че отива да тича, а след няколко часа близките й започнали да я търсят, но телефонът й бил изключен. Малко след 14 ч. случаен минувач подал сигнал за петна от кръв и необичайни предмети.

Полицията в Русе обяви телефон за сигнали от граждани във връзка с разследването. Хората, които разполагат с информация, касаеща извършеното тежко криминално престъпление, могат да позвънят на телефон: 0889 562407.

Случаят с убийството предизвика вълна от международни реакции.

Вчера граждани се събраха на бдения в Русе, София, Пловдив, Ямбол, Стара Загора, за да почетат паметта на Виктория Маринова.