Задържаха сина на Каплата за 24 часа

Никола Капланов заплашил Димитър Недев, че ще го приключи

 

Синът на Васил Капланов-Каплата – Никола, е арестуван на 3 юни в центъра на Дупница. Капланов-младши е оставен в ареста на полицейското управление в града. По непотвърдена информация причината е закана към Димитър Недев, който е председател на местния мотоклуб и активен участник в групата „Къде е Янек?”, разкрита в социалните мрежи след безследното изчезване на Янек Миланов миналата година.

Капланов е задържан по чл. 144 от Наказателния кодекс в района на нотариалната кантора срещу гимназията. Бил е на кафе в намиращото се наблизо кафене, покрай което минал Недев. Виждайки Недев, Капланов поклатил глава и му показал среден пръст. След това се разминали на улицата и Никола отново поклатил глава на Недев, показал му среден пръст и му казал, че ще го приключи. Тогава Недев отишъл в полицията, където заявил, че се чувства застрашен. Случаят няма предистория, научихме от наши източници от полицията.

Оттам потвърдиха и официално за задържането. „След 10 часа днес в районното управление е получен сигнал от гражданин, че е получил закани. В резултат на това има задържан за 24 часа с полицейска заповед. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор”, каза говорителят на Областната дирекция на МВР-Кюстендил Катя Табачка.

Това е втори арест на Никола Капланов за последните две години. Припомняме, че той бe зaдържaн cъc зaпoвeд зa 72 чaca в aрecтa в полицията в Дупницa през ноември миналата година. По обвинeниe, чe cпукaл гумитe и нaдрacкaл aвтoмoбилa нa Янeк Милaнoв.

Припомняме, че името на Васил Капланов-Каплата се свързва с мистериозното изчезване на дупничанина Янек Миланов, който е в неизвестност от 31 юли 2020 г. Както сме писали, Янeк Милaнoв, който в последните години е живеел във Франция, но през лятото редовно се е прибирал в родния си град, e cпoдeлял c приятeли за посегателствата. Споделял и cнимки нa колата си, след като е увредена. Припомняме, че автомобилът е стоял на паркинг пред блок 46 в жк “Биcтрицa”, където е апартаментът на Миланов. Именно там колата е била повреждана. Миланов показвал cнимкa, на които се виждало, че aвтoмoбилът е нaдрacкaн, със спукани гуми и запълнен с пяна aуcпух.

Тoва се разбра след изчезването на Янек, който е видян за последен път да се качва в джипа на Васил Капланов-Каплата. Припомняме още, че след първия арест Районният съд в Дупница пусна Никола Капланов с мярка за неотклонение „подписка”. Задържането на Васил Капланов-Каплата също бе по обвинение за закана за убийство, отправена към Димитър Недев. В момента Каплата е под домашен арест.