Зад решетките в Бобов дол! Иван В. от Дупница се призна за виновен, че пребил със стол в главата затворник от Радомир

Скандалът се разиграл в спалното помещение на зандана

Подсъдим се призна за виновен пред РС – Дупница, в това, че като лишен от свобода, в спално помещение на Затвора- Бобов дол е причинил на друго лице, лишено от свобода телесна повреда по хулигански подбуди. Съдът одобри споразумението, постигнато между прокуратурата и защитата на подсъдимия, като му наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година, при първоначален „строг“ режим на изтърпяване. Наказанието се присъединява към това, което лишеният от свобода Иван В. от Дупница изтърпява в Затвора в Бобов дол.

На пострадалото лице да се изпрати съобщение, че може да предяви граждански иск за неимуществени вреди, пише още в определението на РС – Дупница.

Подсъдимият се призна за виновен в това, че на 11.01.2020г., около 20:15ч. в спално помещение в Затвора – Бобов дол, чрез нанесен удар със стол в областта на главата е причинил на лишения от свобода Е. М. от гр. Радомир, телесна повреда, изразяваща се във временно разстройство на здравето, неопасно за живота му (разкъсно-контузна рана на главата в предната теменна област), като деянието е извършил по хулигански подбуди – на публично място, без каквато и да било причина и поведение от страна на пострадалия, демонстрирайки физическа сила и изразявайки по този начин грубо нарушение на обществения ред, установен със ЗИНЗС чл. 97, т. 4 „….. лишените от свобода не могат да упражняват физическо или психическо насилие, включително за решаване на конфликти помежду си……“, пренебрежение и явно неуважение към обществото и в частност към човешката личност.

Определението на РС – Дупница, с което на Иван В. е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година е окончателно и не подлежи на обжалване.